آخرین اخبار

*یلدا شبی که طبیعت آهنگ زندگی ساز می کند*

دیر زمانی است که مردمان ایرانی و بسیاری از جوامع دیگر، در آغاز فصل زمستان مراسمی‌ را برپا می‌دارند که در میان اقوام گوناگون، نام‌ها و انگیزه‌های متفاوتی دارد. در ایران و سرزمین‌های هم‌فرهنگ مجاور، از شب آغاز زمستان با نام «شب چله» یا «شب یلدا» نام می‌برند .
به دلیل دقت گاهشماری ایرانی و انطباق کامل آن با تقویم طبیعی، همواره و در همه سال‌ها، انقلاب زمستانی برابر با شامگاه سی‌ام آذرماه و بامداد یکم دی‌ماه است. هر چند امروزه برخی به اشتباه بر این گمانند که مراسم شب چله برای رفع نحوست بلندترین شب سال برگزار می‌شود؛ اما می‌دانیم که در باورهای کهن ایرانی هیچ روز و شبی، نحس و بد یوم شناخته نمی‌شده است. جشن شب چله، همچون بسیاری از آیین‌های ایرانی، ریشه در رویدادی کیهانی دارد.
در گذشته، آیین‌هایی در این هنگام برگزار می‌شده است مانند جشنی شبانه، بیداری تا بامداد و تماشای طلوع خورشید تازه متولد شده.
یلدا جشنی است که از لازمه‌های آن، حضور در کنار کهنسالان و بزرگان خانواده است. آنان نماد کهنسالی خورشید در پایان پاییز هستند. همچنین دیگر لازمه‌های شب‌زنده‌داری یلدا، خوراکی‌های فراوان مخصوص آن است همچون انار، هندوانه و سنجد، که به رنگ سرخ خورشید هستند.
در زمان ابوریحان بیرونی به دی ماه، «خور ماه» (خورشید ماه) نیز می‌گفتند که نخستین روز آن خرم روز نام داشت و ماهی بود که آیین‌های بسیاری در آن برگزار می‌شد. از آن جا که خرم روز، نخستین روز دی ماه، بلندترین شب سال را پشت سر دارد پیوند آن با خورشید معنایی ژرف می‌یابد.
از پس یلدا، بلندترین شب سال خورشید از نو زاده می‌شود و طبیعت دوباره آهنگ زندگی ساز می‌کند و خرمی‌ جهان را فرا می‌گیرد.
هلدینگ آرین سازه صمیمانه امیدوار است آهنگ تازه زندگی در این آیین باستانی، نغمه ای تازه و زیبا را برای شما بنوازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *